Project

Een vergeten historisch pand uit 1876 in de Stationsstraat in Essen wordt opnieuw tot leven gebracht.

Het historische karakter en uitzicht van de buitengevel wordt behouden en teruggebracht waar nodig. De opbouw binnenin wordt volledig vernieuwd en vervangen. Door hedendaagse bouwtechnieken en door zo veel mogelijk oude materialen te laten staan of hergebruiken bouwen we duurzaam. De warmtepomp en zonnepanelen zorgen mee voor een duurzaam energieverbruik. Circulaire architectuur wordt hier toegepast door de gebruiksruimte leeg te laten. Met een minimum aan materiaalverbruik kan de ruimte opnieuw ingericht worden voor een toekomstige nieuwe gebruiker met andere bestemming. Het regenwater wordt op eigen terrein geïnfiltreerd. Het hemelwater zal niet via de riool naar zee afgevoerd worden. Aan de oude plataan, gelegen in de voortuin, is een infiltratieput gebouwd die het regenwater traag afgeeft aan de bodem en overloopt naar de vijver in het park.

Project

Trage verbindingsweg

Essen krijgt er een nieuwe trage verbinding bij. Baeyenshof en Emmaüs (gelegen op de oude Gildehuis- en broederschoolsite) stellen een stuk van hun perceelgrens ter beschikking op advies van de Gecoro-raad en het gemeentebestuur. Voetgangers en fietsers zullen van de Stationsstraat naar de Hofstraat kunnen doorsteken, langs de Argenta bank. Deze doorgang zal opnieuw aangeplant worden met laanbomen om op termijn een prachtige groene laan te vormen.

Kunst kort bij de mensen

Kunstwerk “Struggle for peace”, van onze lokale kunstenaar uit Nieuwmoer-Kalmthout, Jorg Van Daele. Om ons domein te verbinden met alle Essenaren besloten we een kunstwerk in de voortuin te plaatsen waar iedereen van kan genieten bij het dagelijks passeren in de Stationsstraat. Dit werd aangekocht op het 1ste internationaal beelden symposium van 16-06-2020 te Essen.

Project

Argenta met geldautomaat in de voortuin

Argenta biedt deze cash automaat aan voor alle klanten van alle banken. Met ruime en makkelijke parkeerplaatsen vooraan, wordt deze vandaag de dag al door heel veel mensen gebruikt.

Project

Presentatie- en receptieruimte

De ontvangsthal en naastgelegen presentatieruimte, kunnen apart gebruikt worden voor presentaties en recepties. Deze ruimte met achterliggend terras willen we op termijn ter beschikking stellen van verenigingen, families en ondernemers.

Project
Project
Project
Project
Baeyenshof Essen - Argenta