Volg onze werkzaamheden hier op

Fase 1: Park en bomenbestand beheer

Na inventarisatie en boomveiligheidscontrole (VTA of Visual Tree Assessment) van het bomenbestand werd een harmonisch park- en groenbeheer (HPG) plan opgesteld in samenwerking met boomdeskundige Serge Verlinden. Door extreem achterstallig onderhoud zijn meerdere bomen verloren gegaan. Meerdere bomen zullen waar nodig worden behouden om te veteraniseren of zullen vervangen worden door nieuwe bomen. Deze nieuwe bomen zullen passend zijn op de locatie en in functie van de klimaatveranderingen gekozen worden. Hiervoor worden we bijgestaan met advies van meerdere deskundigen. In het ecologische park zal een samenspel nagestreefd worden tussen de behoefte van de bewoners en duurzaamheid, diversiteit, natuur en milieu. De historische vijver wordt nieuw leven in geblazen zodat de natuur zijn eigen gang kan gaan. Er is plaats gegeven aan de imker Bjorn Matheusen voor een bijenstandplaats op te zetten. In functie hiervan worden ook bomen en bloemen aangeplant.
Timing: aanvang 17-03-2021, oplevering eind 2025

Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden

Fase 2: Bijgebouw renovatie

Om duurzaam gebouw- en woongebruik te realiseren werd de oude garage herbestemd als handels- en woonruimte. Vandaag de dag is het bijgebouw in gebruik genomen als tijdelijk Argenta kantoor. Door de toepassing van circulaire architectuur wordt het daarna makkelijk bruikbaar als appartement op 1ste verdieping, en het gelijkvloers als handelsruimte of appartement.

Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden

Fase 3: Hoofdgebouw renovatie

De oude villa en dokterspraktijk worden gerenoveerd naar een handelsgelijkvloers met presentatieruimte waar de Argenta bank zich zal vestigen. De monumentale poort en doorgang worden in ere hersteld. Op de eerste en tweede verdieping worden drie appartementen ingericht.
Timing: aanvang voorjaar 2022, oplevering medio 2023

Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden

Fase 4: Cohousing nieuwbouw

Verscholen achter de bomen wordt een nieuwbouw opgericht passend en aansluitend aan het hoofdgebouw waar een cohousing gemeenschap zal wonen in een 10-tal volwaardige appartementen. Een extra appartement voor gezamenlijke ontmoetingen wordt het verlengstuk van elk individueel appartement. Elk privé appartement beschikt over eigen woonkamer met keuken, terras, slaapkamer, badkamer, berging. Ondergronds worden er garages voorzien voor alle bewoners.
Timing: in overleg.

Fase 5: Tuinhuis en serre (°1910) renovatie

Achteraan idyllisch en rustig gelegen, zal het tuinhuis en de serre (link met foto) in ere hersteld worden om de oorspronkelijke functie te behouden.
Timing: in overleg

Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden
Werkzaamheden
Baeyenshof Essen - Argenta